Légzőedzés mindenkinek !

A Természet féktelen kizsákmányolása nyomán beteg éghajlatunk beteg időjárásában a természet-ellenesen pörzsölő forró nyár után egészen hirtelen ütött be idén a hideg ősz. Annak közepére pedig már a fagy is…

A hurutos időszak beköszöntésével érdemes átgondolnunk, mit tehetünk az egészségünkért, mit tehetünk a tüdőnkért. Bizony tehetünk ! Ahogyan edzhetjük az izmainkat, úgy edzhetjük az emlékezetünket is.
De edzhetjük a légzőrendszerünket is ! Ez már jóval kevésbé közismert…

A légutainkat meg a tüdőnket edzenünk kell a fertőzések ellen !!!

Megnyugtató, hogy nem mindenkinek ment el az esze a vírushisztiben !
Maradt még magyar orvos, aki a szobafogaság meg hibbant maszkviselősdi helyett éppen egy remekül működő módszert javasolt :

A légzőedzés nem csak ilyen kimódolt légzőgyakorlatokból áll, hanem ott van az emberiséggel egyidős dal, az éneklés, amely a légutak egyik legjobb edzése !!! Ezért is döbbenetes, hogy – talán nem népirtói szándékkal, de – a józan ész és orvosi tudás teljes hiányával a kovid őszén még az énekórákat is betiltották… Ha létezik orvosi javaslat egy ilyen vírushiszti esetére az éppen a még több énekóra meg az otthoni éneklés elrendelése ! Tudatos készülés énekleckéből !!!

A dalban és annak gyakorlásában a kor sem lehet akadály :

A már lassan elfeledett markolias baromságok meg rusnyai rémhiradók helyett már a vírushiszti idején is illett volna magyar dalra gyújtani.

Tiszta fejjel, tiszta tüdővel gyújtsunk hát tiszta magyar dalra !!!

Tisztességgel, tiszta szívvel, magyarul :

Magukat szánalmasan modernnek hívő ifjaknak is ajánlott a saját egészségük érdekében :

https://www.youtube.com/watch?v=YE6JICfmCjo
Simándy József – Hazám, hazám – az redeti Egressy Béni szöveggel.
Ossza meg:

Leave a Reply