Tizenötször szült császármetszéssel egy magyar asszony

Tizenötször szült császármetszéssel egy berettyóújfalusi asszony – ez bizony világrekord !
Itt az idő átértékelni vélelmeinket és félelmeinket a szülésről !
Mereven tartotta magát az a tévhit is, hogy kettő-három gyermeknél többet nem lehet világra hozni császárszüléssel…
Hát íme !
Eltökéltség kérdése !
Császárszülésben itt a császárság !

Minden tisztes magyar asszonynak ajánlom megfontolni a példát ! Kifogás és nyafogás nélkül !
Nejemnek is ezt javasoltam, aki (számomra) érthetetlen módon megtorpant a hatodiknál…

A Kárpát-medence azé, aki teleszüli – hirdette Ceauşescu.
E nemes eltökéltség jegyében nem csak a művi vetélés volt büntetendő, de a még fogamzásgátló tablettákat is betiltották a szocialista Olájországban (Rómániában). Az eredmény: az 1966-ban 19 milliós ország lakossága – az európai népesedéssel (fogyással) szemben – oly mértékben emelkedett, hogy 1989-re meghaladta a 23 milliót!

Nekünk is volt egy Ratkó Annánk, a Rákosi-korszak népjóléti és egészségügyi minisztere. De az Ő népesedési sikere elmaradt a szomszédos Olájországétól, meg az általuk megszállt területeink oláh nőnépétől…

Ha mi különbek és emelkedettebbek vagyunk eme letűnt, sötét koroknál, úgy törvény sem kell hozzá! Csak a bölcs elhatározás: Irány a bátrabb magyar gyermekvállalás!

Míg némelyek gazdasági körülményeken vinnyognak, vagy éppen a páratlan(?) alakjukat féltik, – amiért egyébként a ruhaválogatáson és a fedő cicomán túl, többnyire nem tesznek semmit – addig mások szülnek!

Oláj anyák szülési hajlandóságával, és az ezzel szemben álló magyar eggykézéssel vesztettük el Erdélyt, de a fasisztótok is hasonló módon szaporodták túl a Fölvidéket. Azok a fasisztótok, akik ma végleg eltakarítani akarnak onnan bennünket. Az őslakosokat. (Csak sértődékenyebb tót olvasóim kedvéért jegyzem meg: Magam igen éles különbséget teszek fasisztótok és derék “Tót atyafiak” között.)

Míg mások a harmadikon ijedeznek, addig a tizenötödik gyermekét hozta világra egy derék magyar asszony a debreceni szülészeti klinikán! “A szakirodalomban is példa nélküli módon minden kisbabája császármetszéssel született” – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön.

A hat kisfiú mellé kilencedik kislányként érkezett a Frank családba március 31-én. A kis Rebeka 46 centiméterrel és 2680 gramm súllyal. A baba kicsit idő előtt – a 35. terhességi héten született, így jelenleg a “keltetőben” (inkubátorban) erősödik. A Berettyóújfaluban élő nagycsaládban minden gyerek császármetszésseljött világra, így esetük orvosi szempontból is rendkívül különleges – mondta el Dr. Póka Róbert egyetemi tanár, aki az asszony gyermekét világra segítette.
A harminc éve szülészkedő professzor sem találkozott még ilyen nagyszámú, szövődménymentes császármetszéssel pályája során. A szülészeti és nőgyógyászati klinika igazgatója szakmailag és emberileg is különleges teljesítménynek tartja az asszony példáját.

Vannak, akik még ma is kínlódva “terhesség”-nek nevezik az “áldott állapot”-ot. – Ez maga a terhesség! Sőt mi több lelkileg is sorvasztó betegség.
Míg asszonyok tömegei rettegnek a világ legtermészetesebb eseményétől,  – a szüléstől, – addig fényes példaként akad oly derék anya, aki még a sokadik császármetszés veszélyeit is boldogan – ezért sikerrel – vállalja a további gyermekáldás reményében…

A korábban angoltanárként dolgozó édesanya 28 évesen szülte meg első gyermekét, aztán minden évben újabb taggal gyarapodott a család, egy esztendőben pedig kétszer is részük volt gyermekáldásban. Katalin szerencsének érzi magát, mert ugyan nappal folyamatos, két embert igénylő műszakot jelent a tizenöt csemete ellátása, de az éjszakákat végigalusszák a gyerekek. Méhészként dolgozó férjére és gyermekei öreganyjára is mindenben számíthat. A remekül működő családban a nagyobb gyermekek is segítenek ellátni a kisebbeket.

A boldog anya eggykeként nőtt fel, így minden tiszteletet kiérdemlő, nagy elhatározás és vállalás eredménye, hogy ma ilyen nagy családja van…

Dr. Szabó László
www.makultur.hu

Ajánlott olvasmány még:
A legnépesebb angol család munkából él!

Ossza meg:

Leave a Reply